Eesti English РуÑÑкий
Otsi

Sirgulased meedias

Sisestused puuduvad
Luunja valla lehes KoduUudised saate lugeda meie tegemistest.


Sirgulaste tujutõstmised
 
Sirgulaste sügisesed tegemised on aastatega kujunenud nii, et sügiskuud kuluvad hoovõtuks seltsi sünnipäevaks ja jõulukuuks.
Sel aaastal aga sai kohaliku omaalgatuse programmi toel sügisvärvidesse oma sära lisatud.
Naerujooga, naerukoolitus, naeruteraapia – heal lapsel mitu nime aga sisu üks - naeru ja selle imekspandava mõju edasiandmine ja toime inimesele. Öeldakse, et 1 minut naeru võrdub 10-minutilise harjutamisega trenažööril või 15-minutilise jalgrattasõiduga. Otsustasime meiegi seda proovida. Juhendajaks oli naerujoogi Ülle Närska, keda loetakse ka naeruteraapia maaletoojaks Eestis. Kaasas padjad ja matid (et end mugavamalt tunda) kogunes suuri ja väikseid sirgulasi Saksa ratsatallu kokku 20. Poolteist tundi naeru ja lõbusaid tegemisi andis meile hea enesetunde algavaks nädalavahetuseks. Õhtu oli mõnus ja kosutav. Samas peab tunnistama, et meie üritused on ikka lõbusad ja mõnus lõõgastav naer kuulub alati hea ürituse juurde.
Oktobrikuu lõpetasime seltskondliku tantsutrenniga, kus kaks noort juhendajat tantsurühmast Tarbatu suutsid “päntajaladki” tantsima panna. Seiste tantsupaari, kaasas ka kõige nooremad sirgulased nautisid õhtut täis tantsu, rahvuslikku muusikat ja isetegemisrõõmu. Uuesti ning uuesti proovides ja harjutades õnnestus meil selle õhtuga tantsuks kokku saada Mait Agu tants “Kiitus”. Tore oli vaadata kuis “isa” oma “poegi” kutsus ja lõpuks “neiud-noorikud” “isa” pika ninaga jätsid. See sammude seadmine ühiseks toredaks tantsuks võttis meid mõnusalt võhmale. Eks ikka läksid sassi käed või jalad, kuid peamine selle juures oli hea enesetunne ja tantsu nautimine. Sirgu meeste ühine ramm suutis kõigi naiste jalad tantsupõrandalt õhku tõsta. Pika tantsuõhtu puhkepausi ajal esinesid meie noored juhendajad kahe toreda tantsuga. Ehk õnnestub ka meil kunagi midagi nii nauditavat selgeks saada.
Isegi vahepealsed folkloorsed seltskonnatantsud ei suutnud meie põhitantsu meelest ajada ja õhtu lõppedes sai meie õpitu ka väikesele videoklipile. Aitäh Anneli ja Marius!
Kuid tantsupisik sai osalejatele nakatatud ja ootame meie väikese folkloorse tantsurühmaga liituma ka teisi huvilisi. Täpsem info Sillelt tel.5215356.
Meie tegemistes sel aastal - novembris on tulemas kaks uut ja huvitavat ettevõtmist – Sirgu Kuldkala 6.novembril ja Vabastav hingamine 19.novembril. Meie traditsiooniline jõulupidu toimub ikka jõulukuu esimesel laupäeval – 4.detsembril.
 
Sille Kerner

Veel huvitavat meist meedias ....


Koduleht Elitec'st